November 2010

Error message

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2394 of /data/sites/web/pepliberianl/www/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /data/sites/web/pepliberianl/www/includes/common.inc).

pep_carpentry_students_2011.jpg

De afgelopen jaren is Liberia een land van heropbouw geweest en alhoewel nog lang niet alle doelen bereikt zijn is het wel duidelijk dat het in Liberia de goede richting uit gaat. En de stichting PEP Liberia heeft daar een steentje aan bijgedragen.  Terug denkende aan de tijd dat we in het Liberiaanse vluchtelingenkamp Buduburam in Ghana plannen smeden om een nieuw inititatief, een nieuwe toekomst op te bouwen met de technische school kunnen we zeggen zeer trots te zijn over dat wat bereikt is.

Het diep trieste Liberia van vijf jaar geleden is langzaam aan het verdwijnen en maakt plaats voor een natie waar in mensen weer durfen hopen en dromen. De ontwikkeling van het land gaat langzaam maar wordt steeds stabieler.  In de hoofdstad Monrovia is de veiligheidsituatie aanzienlijk verbeterd door electriciteit. Misschien nog niet 24 uur per dag maar in ieder geval in de avonden en nachten. Dit maakt een enorm verschil. Ook de ziekenhuizen zijn in veel betere vorm en de ministeries functioneren goed alhoewel corruptie een groot probleem blijft. President Ellen heeft veel goed geschoolde vrouwen aangesteld op hoge posities en de posititie van vrouwen in het algemeen is met sprongen vooruit gegaan. Ook internationaal gezien krijgt Liberia nog aardig wat steun en enkele grote buitenlandse bedrijven beginnen investeringen te doen en creeren daarmee werkgelegenheid.

De PEP heeft dankzij de Stichting Akwaaba  eigen land met daarop een eigen school kunnen bouwen en daar komen dagelijks onze studenten. Er worden vanuit deze locatie ook diverse andere initiatieven ondernomen die een goede bijdrage leveren aan de heropbouw van Liberia. Buiten het onderwijs op de school zijn de PEP mensen ook betrokken bij het geven van trainingen aan leraren en groepen die ook betrokken bij het onderwijs. In de loop der jaren hebben ze een hoop expertise opgebouwd en hebben ze een goed plan van aanpak.

pep_students_at_morning_devotion_2011.jpgHelaas is het nog steeds geen vetpot in Liberia. Veel mensen en scholen krijgen hulp van de PEP  maar kunnen niets betalen, ook de leerlingen van de PEP school kunnen weinig tot niets aan schoolgeld betalen. De leraren hebben de afgelopen twee jaar geworsteld om zelf het hoofd boven water te houden omdat zij vinden dat dit de enige manier is om de leerlingen een toekomst te bieden. Op dit moment kunnen we zeggen dat de leraren het schip varende houden maar er zelf niets aan verdienen. En omdat zij zelf ook  gezinnen hebben willen wij een jaar steun geven aan de PEP docenten. Met 500 euro per maand kunnen alle leraren een klein salaris ontvangen, dit brengt  stabiliteit en neemt de grootste zorg weg. Na dit jaar extra steun zullen de docenten sterk genoeg in hun schoenen staan om hun eigen salaris te genereren.

We hebben 50 mensen nodig die een jaar lang 10 euro per maand willen overmaken naar de Stichting PEP Liberia. Voor een tientje per maand helpt u de PEP school weer een stap vooruit te zetten naar een zelfstandig bestaan in een vredig Liberia. Mogen wij deze keer weer op u rekenen?

12 x een tientje kan gestuurd worden naar :

Stichting PEP Liberia, abn amro  nr. 44 86 68 513 ovv 12 x 10

Alvast hartelijk dank!
Het PEP-bestuur