December 2011

Error message

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2394 of /data/sites/web/pepliberianl/www/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /data/sites/web/pepliberianl/www/includes/common.inc).

logo_pep-liberia.jpgBeste vrienden,
 
Stichting PEP Liberia is een stichting die zich richt op de ondersteuning van projecten in Liberia. Sinds 2005 richten we ons op educatie. Dit deden wij aanvankelijk door een technische school te helpen oprichten in een vluchtelingenkamp in Ghana waar veel Liberiaanse mensen heen gevlucht waren als gevolg van de burgeroorlog in Liberia. Nadat veel van deze vluchtelingen waren teruggekeerd naar Liberia, heeft onze lokale partner de school voortgezet in Monrovia.

De situatie in Liberia is moeilijk. De meeste Liberianen leven onder de armoedegrens. Er is een enorme werkeloosheid, medische zorg is er nauwelijks en de infrastructuur laat veel te wensen over. Wat enigszins hoopvol stemt is dat maar liefst 2 vrouwen dit jaar de Nobelprijs voor de Vrede hebben ontvangen. Dit is positief voor het politieke klimaat en het imago van Liberia.

Het schoolteam van PEP Liberia werkt keihard aan de opbouw van de school en wil niets liever dan op eigen kracht functioneren. Helaas kunnen ze dit nog niet zonder onze hulp. Het is voor ons nauwelijks voor te stellen dat ieder schoolboek, iedere pen of kopietje onmogelijk is om aan te schaffen. Wanneer men moet kiezen tussen een maaltijd of schoolgeld dan is de keuze snel gemaakt.

In 2011 is er het een en ander veranderd in de PEP school. Door de ligging van de school zijn er meer en meer jonge kinderen in de omgeving komen te wonen. Om het leerlingen aantal uit te kunnen breiden is er gekozen om naast het technisch onderwijs ook lagere onderwijs aan te bieden. De school moet hiervoor worden aangepast met meer leslokalen en er is nieuw lesmateriaal nodig.

In 2011 heeft het bestuur een actie gehouden om de leraren een jaar lang van een klein salaris te voorzien. Velen hebben ons gesteund en we hebben de doelstelling gehaald.

Onze doelstelling voor 2012 ligt in het verlengde van de actie in 2011, met dit verschil dat wij het speerpunt in 2012 bij de leerlingen leggen. Met de actie 12 x 10 euro zetten wij ons werk voort om schoolgeld en lesmateriaal in te zamelen. Steunt u ook de schoolkinderen in Liberia? Maak dan 12 x 10 euro over ovv “Help a child to school”, op rekeningnummer 44.86.68.513.

Wij hopen dat u ons wilt steunen!

Meer informatie over de activiteiten van en doneren aan Stichting PEP Liberia kunt u vinden op www.pepliberia.nl of kijk op www.geef.nl/liberia.